björn hellberg och östersjöfestival

Fy fan för regn!
Inatt ösregnade det och det höll i sig då vi kom till Karlshamn. Det är här som man alltid varit på somrarna, har ju stuga i Sölvesborg och dessutom bor kusin och moster och hennes man här. Och min andra moster och hennes famij har också stuga här i närheten. Så Östersjöfestivalen har alltid varit ett givet alternativ att besöka! Men i år, då vi hade lämnat bilen på parkeringen och när vi gick uppför backen och blev anfallen av ett ösregn som var outhärdligt, ville vi alla tre bara hem. Mina tygskor var dyngsura och vi stod under ett marknadsstånd. Till slut kunde vi röra på oss och regnet slutade.

Gick in på Bokia
Hittade Paris Hiltons självbiografi, den vill jag läsa. Sen visar syrran att självaste Björn Hellberg är inne i affären och ska signera sin senaste bok. Och när vi kom ut ur bokhandeln, så satt han där vid ett litet bord. Några var framme och ville ha en bok signerad och så. Men han såg så ledsen och oskyldig ut. Hi hi. Tyckte synd om han. Vi fortsatte fram på gatan, där teaterföreställningen Emil i Lönneberga befann sig. De gjorde bara reklam, alla skådespelarna och bredvid dom, en bit bort, satt fem stycken rockabilly-killar och spelade sin musik. De gjorde också reklam, men ingen var där och handlade hos dem. Jag tyckte synd om dem också.. hi hi.

Åt langos
Från vår egna langos vagn ifrån Ljungby. Valde mej en Donau (vitlök, gräddfil och ost), men bad om rödlök också. Stefan och Linda valde en varsin Hawaii (vitlök, gräddfil, räkor, ananas och curry) MUMS vad gott! Gick sedan och tog oss en varsin friterad banan med glass, även detta är en tradition. Kunde nöjt mej med en barnportion, alltså bara en vaniljglasskula och en friterad banan. Istället får man två av varje om man inte tar denna barnpotion. Sedan gick vi ner till hamnen, där det finns karuseller och sådant. Linda skulle träffa en kompis. Stefan tog som vanligt på gosedjursautomaten och vann en rosa fiiin nalle :) MUMS!

Gick mot bilen, men först in till City Gross
Stefan ska besiktiga sin brors bil på måndag. Och imon kommer han och Nilla hit. De ska lämna bilen och vi ska bjuda på fika. Så får de se hur jag bor. Och Stefan då, men de får se mitt barndomshem, bla, bla, bla. Så vi gick inom City Gross för att handla nått gott. Det blev sådana Smarrypinnar alltså kokosbollar, fast som pinnar... Sedan fick Stefan driva hemåt, eftersom syrran var för trött. Hon ska ut och festa ikväll, så vi ska skjutsa och vara hos Stefans pappa sålänge.






Friterad banan med glass och sirap. Mums!


Kommentera här: