Kladdkaka med chokladtäcke





Ugn: 175 grader

Du behöver:
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 1/2 dl mjöl

Glasyr:
50 g smör
3 dl florsocker
3/4 dl kakao
2 msk vispgrädde
1 äggvita


Gör såhär:
1. Smält smör och blanda ner sockret.
2. Tillsätt ägget ett i taget, salt, vaniljsocker, kakao och mjöl. Rör försiktigt till en smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad (helst löstagbar). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 grader. Det gör inget att kakan inte blir kladdig, eftersom ett chokladtäcke kommer på senare.
4. När den är klar, låt svalna.
5. Gör i ordning glasyren, då man bara blandar ihop alla ingredienser till en smet, låt stelna något.
6. Bre på den på kakan och servera med antingen grädde eller som den är. Garnera med strössel eller nötter.

(jag ändrade lite såsom med garneringen)

Källa: Hemmets Veckotidning


Kolla in Veckans Blogg
Emma
1 Anonym:

skriven

jadu de blev en mössa bara. man hittar inte så mkt här i halmstad, trött på affärerna ;D . ja mammaspojkar det måste man bara se, såg du det igår ? haha

2 DIAMANT:

skriven

oo ser sjuuukt gotttt uut:D mmmums!

aså jaa flera bilder, som i detta inlägg !bra:D

Kommentera här: