Filmrecension - Svinalängorna

Nu kommer en ny kategori
Kommer börja med att lägga upp filmrecensioner!! Kul va? Första recensionen blir på Svinalängorna som Pernilla August har regisserat som jag tycker är en väldigt bra skådis och att hon gjort filmen var bara ett plus. Det är sådana här filmer som betyder något tycker jag. När det i princip inte handlar om någonting förutom om någons liv. En del har ju en handling, då de händer en massa hela tiden. Men i Svinalängorna handlar det bara om en tjejs liv.

Handling (med mina egna ord)
Filmen handlar om Leena (Noomi Rapace) som bor i Stockholm med sin familj. En december morgon får hon ett samtal från Ystads sjukhus som säger att hennes mamma Aili (Outi Mäenpää) har varit sjuk en längre tid och att hon bara har några timmar kvar i livet. Leenas liv får en dramatisk omvändning då hennes man Johan (Ola Rapace) vill att de ska åka och hälsa på henne en sista gång. Leena har inte så mycket at säga till om. Genom resan ner till Ystad får man följa Leenas barndomsliv från Ystad, den tid som fick henne att lämna den skånska staden.


Det faktum att båda Rapace är med i filmen, gjorde det hela mycket bättre, då jag tycker att de är ett väldigt fint par ihop. Noomi gör en jättebra insats och även då Outi och tjejen som spelar Leena som ung (Tehilla Blad) som tidigare spelat Lisbeth Salander som ung i Millenium triologin där Noomi också är med. Lite komiskt då att de valt samma person som spelar henne som ung även här.

Filmen gillade jag väldigt mycket. Den får 4 popcorn av 5 möjliga.

Filmen fick ju också en mängd priser på Guldbagge galan tidigare i år.

1 Rebeckham:

skriven

den kategorin gillar vi ;D

2 Carro:

skriven

Tyckte också den filmen var bra. Var och såg den på bio, mest bara för att den är inspelat här i hemtrakterna, så var kul att se. Samma som Wallander filmerna.

Kommentera här: