Fredagsintervju - Sanna

Snabbfakta:
Namn:
Sanna Kaakinen
Ålder:
20 år
Bor: Strax utanför Norrköping.
Civilstånd: Singel.
Familj: Mamma, pappa, tre bröder och min 4 åriga dotter Alva.
Sysselsättning:
Studerar sista året på IT-media programmet, där jag driver UF-företag där jag startat en tidning för Unga Föräldrar. Jobbar extra som krönikör för Norrköpings Tidningar och är ambassadör för sajten Loppi.se och Rica Talk Hotell/Alfonshotellet.  Arrangerade UngMamma galan 2011 tillsammans med Fata Mujcinovic under sommaren 2011. Är även med i MinBebis föräldrapanel och sysselsätter mig när tid finns för politik och arbete inom Frivilligcentralen.


Varför började du blogga?
- Har alltid älskat att skriva och att utrycka mig igenom text och bilder. Ifrån början startade jag min första blogg för att skriva om processen ifrån färdig idé till en slutskriven bok, men mitt projekt lades åt sidan och jag är än i dag inte klar utan skriver i mellan åt när tiden ges. Numera skriver jag för att jag kunna gå tillbaka, minnas och läsa om både min egen och min dotters utveckling. Samtidigt som jag bygger på mitt varumärke och får andra människor att känna till mitt namn och vad jag gör – vilket leder till nya vägar in i arbetslivet.

 

Vad har du för syfte med din blogg?
- Syftet med min blogg är främst att kunna blicka tillbaka, minnas och se min och min dotter egna utveckling men även för att nå ut med mitt namn och de sysselsättningar jag har för att arbeta fram nya kontakter och vägar in i arbetslivet. Ytterligare ett syfte som jag har är att jag hoppas att jag kan inspirera andra unga föräldrar, att inse och förstå att man aldrig ska sluta drömma oavsett om man är ung och ensamstående.

 

Vad har du för skönhetstips?
- Driver ingen skönhetsblogg, och är egentligen inte mycket för skönhetstips. Men något som är A och O för mig är att låta huden andas ifrån smink, sprayer etc. ofta och att när det väl används att de är bra produkter som skyddar och att de noga tvättas bort innan det är dags att sova.

 

Vad gör en blogg till en bra blogg?
- En bra blogg enligt mig är en blogg som uppdaterar relativt ofta, använder både bilder och lagom mycket text. En blogg som skriver personligt, men ändå kan skilja på privat och som gärna har en utstickande design som gör att man vill komma tillbaka för att de finns något unikt att hämta där.

 

Vilka bloggar läser du?
- Läser mängder av bloggar, och har upp emot 200 stycken inlagda på bloglovin. Men för att nämna några så http://adaras.se/, http://blondinbella.se/ och http://www.alltforforaldrar.se/denize/index.html.

 

Hur många läsare har du per dag?
- Det varierar stort men brukar ha runt 1000-2000 unika besökare i veckan, och har 235 följare på bloglovin.

 

Vilka är dina förebilder?
- Har många förebilder inom olika kategorier men några som inspirerar mig lite extra är Isabella Löwengrip (Blondinbella), Jacqueline Kothbauer författare av boken Mediababe och Josefin Knave som är redaktionschef över Egoboost Magazine.

 

1 Sanna:

skriven

Snyggt det blev! Har tipsat mina läsare om att kicka in och läsa den här.



Kram Sanna

2 amanda:

skriven

Nice! :D Ja de gör jag :p har alltid gjort och kommer alltid göra :P och min mami har sett flera st andar i vårat hus :)

Kommentera här: