0 Läs mer >>
Klockan åtta var vi uppstigna
Vi sa vi skulle åka vid nio tiden från Halmstad, eftersom jag skulle på möta på Arbetsförmedlingen i vår stad. De tar ju en tid att köra och när vi skulle packa in alla grejerna och köra - så startar inte bilen! Jag fick ju ringa min handläggare - som visar sig vara sjukskriven?! Och varför har jag inte fått veta detta? Så då slapp jag mötet idag - gött. Och bilen blev fixad den med.

Nu är vi hemma
Och mamma har gjort julstämningen här hemma, se kort nedan. Hon har idag gjort köttbullar inför julen ^^. Jag är hemma från skolan imon med, eftersom jag inte ännu mår bra :(

1 december imon - glöm inte julkalendern!

Såklart måste man då ha chokladjulkalendrar! Gav bort en varsin till mor och far :)
Även teve-julkalendern gillar vi att ha!

Mammas köttebullar


Lite av julstämningen här hemma :)
Jag som älskar ljusslingor!
Stefan ger fåglarna mat :)

Hemma i smålandet

46 Läs mer >>
Nu har jag slutat med mitt penicillin
Så jag hoppas innerligt att de försvinner nu för alltid!!

Här nedan kommer bilder från julskyltningen
Befann oss alltså i Halmstad. Mycket mysigt! Och snö på de hela också! Matade även änderna, som gick på ens fötter, så gulligt.


Fanns en affär som hade en tygkanelbulle och andra bakelser i just tyg.Julskyltningen

25 Läs mer >>
Denna kommer jag hålla på med under december månad. Kommer även uppdatera som vanligt, men detta blir lite som en julkalender kan man ju säga :)

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

December utmaning!

16 Läs mer >>
Äntligen får jag skrika ut de
JAG SKA BLI MOSTER! Min älskade tvillingsyster ska få en liten bebis tillsammans med sin fästman! Så underbart kul! Fick veta detta förra fredagen då syrran och hennes man kom hem. Hon hade berättat för oss dagarna innan att hon hade en överraskning. Och då tänkte jag ju att de var någon present eller nått. Men att de var en bebis kunde man ju inte ana!

Överraskning
I alla fall så hade hon stickat en varsin mössa. På Stefans stod de bara 'Stefans' så när jag såg hans, så var de, 'ooh vad fint' och så väntade man på vad de skulle stå på min. Hörde sedan hur mamma sa 'mormor', de stod de på hennes mössa. Och när jag kollade på min rosa mössa med svart text, stod de 'moster'. Jag blev superglad och samtidigt 'skojar ni?!'. Jag och Stefan skulle ju åka samma kväll, men de var inte alls lätt. Så i juni, är de beräknat att de kommer en liten bebis.
Vi får ju inte glömma bort att de även är första advent idag!

http://monae.blogg.se/images/2010/frsta-advent2_22624461_62878159_119053705.gif

Jag ska bli moster! 1...

17 Läs mer >>
De har hänt igen
Jag är den som egentligen inte tycker om att man ursäktar sig för att man inte uppdaterat, så de tänker jag inte göra. Men att uppdatering har varit dålig, kan jag absolut hålla med om. Dels så är jag sjuk och dels så gick sladden sönder i förrgår.

Kom till Halmstad igår
Och idag har vi varit på Rejmes för de hade en sådan dag där. Så jag utnyttjade min systemkamera till max. Linda Bengtzing befann sig på scenen vid två tiden och jag knäppte av ett par kort. Tog sedan hennes autograf, som jag dock inte tog kort på, men de kommer nog upp en annan dag :) Köpte en ny sladd också :D Nu ska vi snart äta - tacos - och sen ska vi nog bara ta de lugnt. Kurera mej.

Dålig uppdatering har...

1 Läs mer >>
Så var det dags för ännu en fredagsintervju - om ni vill vara med, är de bara att kommentera inlägget! Och denna gång är de 'Yohannas' tur.

 

Snabbfakta:
Namn: 'Yohanna' (jag väljer att inte gå privat på den delen) 
Ålder:
29
Bor:
Helsingborg
Civilstånd:
Sambo
Familj:
Sambo och en dotter
Gör:
Föräldraledig, annars Sjuksköterska samt Hudvårdskonsult


Varför började du blogga?
- Jag älskar att skriva ner mina tankar - spontana likväl som djupare eftertänksamma inlägg. Jag hade en mer familjär blogg innan (sedan början på 2009), där jag förmedlade lillans (som jag kallar henne i bloggen) utveckling och vad vi pysslade med.


Vad har du för syfte med din blogg?
- Skriva ned mina tankar, idéer, frågor, erfarenheter, visa härliga foton, osv. Ett mer långtgående syfte är helt klart att försöka få bloggen att bli mer lönsam rent ekonomiskt, det sticker jag verkligen inte under stol med. JAg är inte klar på om jag ska ha en temablogg med tiden, eller bara driva på reklammässigt eller hur jag ska göra - men det är värt ett försök. Jag älskar verkligen hela blogg-grejen!!


Vad har du för skönhetstips?
- Rengör & återfukta varje dag - samt avlägsna sminket varje dag. Det gör grym skillnad! Spelar ingen roll hur bra du är på att sminka dig om du inte sköter din hud. Det behövs inte mycket - det lilla gör skillnad! Och: blanda inte en massa märken, de är inte utprovade att fungera tillsammans och kan verkligen krocka ihop!!


Vad gör en blogg till en bra blogg?
- Att vara personlig - att dela med sig av bra som dåliga sidor, att ge tips, att ha "kontakt" med läsarna och visa vardagen ibland även när den är krass. SAMT! Bilder - en blogg utan bilder är verkligen supertrist att läsa, spelar ingen roll vad den handlar om... Samt designen!! Det gör jättemycket för känslan när man läser.

Vilka bloggar läser du?
- Oj, MÄNGDER!!!! Jag prenumerar på Bloglovin på en mängd bloggar! Av storbloggarna har jag följt Katrin Zytomierska jättelänge, och tycker Foki är fascinerande men läser hennes blogg rad för rad kanske 1gång/månad.. Sen läser jag några vänners bloggar såklart, som jag känner irl! :) Men jag tycker oftast att de som INTE är storbloggare är bättre... mer personliga, samt att jag uppskattar verkligen att kunna få kontakt med bloggaren själv genom kommenarsfältet eller e-post! Jag har mailat StinaLee, Katrin Zytomierska och så om fullt seriösa frågor och inte fått ett pip till svar.. Det gör att jag som läsare tröttnar lite och inte uppskattar bloggen lika mycket... Då har man blivit "för stor" tycker jag! :(


Hur många läsare har du per dag?

- Jättevarierande!! 50-100 iaf, men gör jag promotion blir det ju över 1000besökare/dag såklart.. samt beroende på hur mkt jag kommenterar & besöker andra bloggar, osv.
På helgerna är jag som regel mer inaktiv och då kan jag ha så lite som 30besökare/dag.. Men målet är ju några tusen besökare/dag minst!! (hur det går till har jag dock ingen aning om?? haha) Nu har ju dock blogg.se äntligen förstått att lägga in funktionen tidsinställda inlägg - så nu kan man ständigt vara aktiv. Toppen!! :)


Vilka är dina förebilder?
Bloggmässigt? Många som inspirerar!
Förebilder överlag i min världsbild är nog ingen specifik person tror jag..

Men många som inspirerar mig till glädje & känslor, framför allt ROBYN !!

Kroppsmässigt? Cecilia Benjaminsson bland annat.
Karriärsmässigt? Egna företagare som verkligen lyckas ha det liv de önskar & tjäna riktigt bra utan att vara beroende av arbetsgivare och slavande tider!!


Fredagsintervju - 'Yo...

31 Läs mer >>
Nu var det dags att fara hemåt
Har varit hos svämor i sex dagar och de var riktigt trevligt :) Har ju varit i Ullared och sen har vi befunnit oss i Halmstad och haft de trevligt. Dock var jag inne på vårdcentralen igår igen... Har ju haft penicillin, men den hjälpte inte mot min urinvägsinfektion, så fick en annan sort. Hoppas de hjälper nu då :)

Hemresan gick bra
Men snön låg kvar ändå mer här i Småland än i Halmstad. Men jag tycker bara de är mysigt med snö! En månad kvar till jul ju! Och nu har jag gjort iordning alla julklapparna och jag har packat upp allt vi köpte i Ullared. Det blev hygienartiklar, lite kläder, ny ljusstake i svart smide, lite julklappar och annat smått och gott.


Jag i husvagnen i Ullared :)


Här uppe kunde man bada badtunna - och sedan rulla sig i snön ;)


Campingen


Vår boende för natten


Här sov jag och Stefan. Sjukt mysigt!


Älskling och svärmor


Aldrig mer en lördag - de var alldeles för mycket folk!
Jag och Stefan avnjöt årets första glögg - mycket mandel i ska de vara!


Såhär såg de ut inne i centrala Halmstad


Köpte denna gigantiska kasse på Ullared. Samlar som ni ser, alla julklapparna där i.


När vi nu är tillbaka i Smålandet, så är alla julklapparna klara :D


Mamma hade hängt upp julgardinerna, surprise! Och jag satte dit min nya ljusstake! Underbart fin! Köpte en ny
i Ullared. Ska dock inte tända den förrän söndag!


Såå fin! Bytte ut de vanliga ljusen till dessa :)Nu är vi hemma!

12 Läs mer >>
Befinner mej fortfarande i Halmstad
Blir kvar här till imon, eftersom att Stefan blivit sjuk och han orkar inte göra så mycket. Så bästa är ju att stanna här till imon och då hoppas att han blivit lite piggare. Från i lördags-söndags befann vi i alla fall oss i Ullared och Ge-Kås. Handlade allt de vi planerat och var inne där 3 gånger på 2 dagar. Ha ha. Sov sedan på Ge-Kås camping i en husvagn som vi hyrt, supermysigt!

Uppdaterar mer när jag är hemma!

Snart hemma...

37 Läs mer >>
Jag har vaknat
Eller ja, jag har vatt uppe ganska länge nu. Vaknade runt halv tio tiden tror jag. Började dagen med att packa ner för både mej och pojkvännen. Vi ska ju till Halmstad ikväll. Och syrran kommer hem :) Hon bor ju flera mil bort! Synd bara att vi inte hinner ses mer än kanske några timmar. Men men.

Jag är kanske borta i helgen
Så bloggen kommer antagligen stå lite ouppdaterat. Jag nämner inte ännu vart vi ska, men de blir övernattning :) Kommer bli skitkul!


Nu har snön börjat komma!

Dags för nya äventyr!

1 Läs mer >>
Så var de dags återigen för en fredagsintervju :) Denna fredag är de LINDAS tur.

Snabbfakta:
Namn: Linda
Ålder:
19 om en vecka :D
Bor: Utanför
Göteborg
Civilstånd:
Singel
Familj:
Mamma, Pappa och syster
Gör:
Är just nu arbetslös men hoppas på att börja plugga marknadsföring till våren

Varför började du blogga?
- Jag började blogga för att ha någonstans att lägga upp mina foton så att kompisar kunde se dom. Sedan började jag få läsare och då blev bloggen mer som en blogg och inte ett bildarkiv.

 

Vad har du för syfte med din blogg?
- Att inspirera och jag vill förmedla min kunskap inom foto och webdesign.


Vad har du för skönhetstips?
- Sömn. Om man inte får sova kan man inte utstråla skönhet. Det är ju faktiskt så att mycket av skönheten en människa har kommer inifrån genom utstrålning. Sen är bra rengöring A och O!

Vad gör en blogg till en bra blogg?
- Mycket bilder och många inlägg per dag. I bloggvärlden är ju kvantitet lite bättre än kvalitet faktiskt. Men majoriteten av inläggen borde ju kvalitetsinlägg.

Vilka bloggar läser du?
- Jag läser extremt många bloggar. Runt 40-100 per dag läser jag.

Hur många läsare har du per dag?
- Mellan 500-2000 per dag. Väldigt olika beroende på hur många bloggar jag kommenterar per dag och hur många inlägg jag slänger upp. På senaste tiden har det blivit lite färre.

 

Vilka är dina förebilder?
- Jag har egentligen bara en förebild och det är min moster som tyvärr inte lever längre.


Snabbfakta:
Namn: Linda
Ålder: 19 om en vecka :D
Bor: Utanför Göteborg
Civilstånd: Singel
Familj: Mamma, Pappa och syster
Gör: Är just nu arbetslös men hoppas på att börja plugga marknadsföring till våren

Varför började du blogga?
Jag började blogga för att ha någonstans att lägga upp mina foton så att kompisar kunde se dom. Sedan började jag få läsare och då blev bloggen mer som en blogg och inte ett bildarkiv.


Vad har du för syfte med din blogg? Att inspirera och jag vill förmedla min kunskap inom foto och webdesign.

Vad har du för skönhetstips? Sömn. Om man inte får sova kan man inte utstråla skönhet. Det är ju faktiskt så att mycket av skönheten en människa har kommer inifrån genom utstrålning. Sen är bra rengöring A och O!


Vad gör en blogg till en bra blogg? Mycket bilder och många inlägg per dag. I bloggvärlden är ju kvantitet lite bättre än kvalitet faktiskt. Men majoriteten av inläggen borde ju kvalitetsinlägg.


Vilka bloggar läser du? Jag läser extremt många bloggar. Runt 40-100 per dag läser jag.


Hur många läsare har du per dag? Mellan 500-2000 per dag. Väldigt olika beroende på hur många bloggar jag kommenterar per dag och hur många inlägg jag slänger upp. På senaste tiden har det blivit lite färre.


Vilka är dina förebilder? Jag har egentligen bara en förebild och det är min moster som tyvärr inte lever längre.
Svar från: Lindasara.blogg.se

Fredagsintervju - Lin...

38 Läs mer >>
God förmiddag!
Nu kollar jag på Hem till gården och har sett ännu ett avsnitt av Tre kronor, tänk att man kan få se den återigen :) Ska ni eller har ni köpt boxen? Nu har jag hämtat ut mitt kort till min systemkamera och ska nu visa mina första foton med den :) Detta är inget nytt för mej!

Vann dessutom en länkning hos Miichie för att jag ställde en av de bästa frågorna i hennes frågestund!Hon satt och tittade på skärmsläckaren till dvdspelaren :P


Min älskling!


Precis när han mjauade.


Haha


Findus <3


Anna-Lisa (pappa som döpt henne)

Mina första bilder me...

28 Läs mer >>
Hittade detta på svt.se
Vad tror ni om detta?
________________________________________________________________________________


Följ med till Hotell Gyllene Knorren

Familjen Rantanen har fått nog av livet i storstan och pappa Roger impulsköper ett hotell på landet. Fulla av drömmar om ett idylliskt liv intar de hotellet. Det är bara en hake. Hotellet har inga gäster, ingen mat, och visst spökar det i rum nummer 13? Julkalendern Hotell Gyllene Knorren bygger på Måns Gahrtons och Johan Unenges böcker.

Säljarna av hotellet, familjen Grossman, har inte varit helt ärliga. De glömde att berätta om den nya vägen, som inte passerar hotellet. De berättade inte heller om sitt nya hotell, som tar familjen Rantanens gäster. Men tro inte att Rantanens är de som ger upp. Nejdå, det gäller bara att övertyga de få gäster som kommer om hotellets förträfflighet! Tillsammans kämpar de för att få hotell Gyllene Orren (eller Gyllene Knorren, som det kommer att kallas när den övernattande lokaltidningen hittat en gris i sin säng) på fötter.

Julkalendern Hotell Gyllene Knorren är regisserad av Mikael Syrén och producerad av SF i samproduktion med SVT, Filmregion Stockholm-Mälardalen, Chimney Pot och med stöd av Nordisk Film- och TV-Fond.

Julkalendern sänds varje dag, med start den 1 december och avslutning på julafton. Varje dag kl 7.15 samt kl 18.45, både i SVT1 och SVT Barnkanalen. Och så kan du se den när du vill i SVT Play förstås!

I rollerna:
Roger Rantanen - Peter Engman
Ritva Rantanen - Maria Sid
Isadora Rantanen - Linnéa Firsching
Ingo Rantanen - Buster Isitt
Henning Grossman - Simon Norrthon
Amelia Grossman - Karin Bergquist
Tony Grossman - Axel Karlsson

Källa: SVT.se

Årets julkalender!