Saturday Night

Mamma och pappa kom hem
De hade ju vatt i Arlöv på revy och vi hade fått ge valparna mat hela dagen. De kom runt halv ett tiden och vid två tiden kom två stycken som skulle kolla på valparna och som då skulle välja vilken dem skulle ha. En av dem var han som hade hanen som parade sej med vår Disa. Så han skulle ha en hane. Och sen var en ganska ung kille, uppfattade aldrig om det var hans son eller kompis eller nått. Men han var inne på nummer tre, den som är 'Tuppis'. Så när pappa hörde att 'Tuppis' var den som verkade vara den bästa av alla valparna, ville han givetvis behålla henne. Och klart jag blev glad!!

Runt sex tiden
Åkte mamma och pappa på 60 årskalas hos bekanta och jag och Stefan blev ensamma hemma idag också. Vi åt pommes, hamburgare och kall sås. Sedan bakade vi fyra kladdkakor i sådana små portionsformar. Denna gång lyckades jag jättebra! Jättefin yta och kladdig i mitten. Mums! Vi kollade Melodifestivalen då jag tyckte att Pernilla Wahlgren och Anna Bergendahl var bäst! Och ja, jag hade rätt. Anna gick vidare direkt och då Pernilla gick till Andra chansen. Sedan kollade vi på Crocodile Dundee 2. ÄLSKAR de filmerna!

Söndag
Vaknade vid åtta. Gick upp nio, då vi gjorde frukost åt de som fortfarande sov; mamma och pappa. De kom upp och två av valparna har börjat ta sej ut nu. Så ivi tog över alla och rensade alla gamla tidningar och la dit nya. Och nu har jag precis kommit upp från nedervåningen, då jag skulle låta valparna springa av sej lite. Innan dess hade 'Tuppis' - som ni heter Vilma och den valp som vi ska behålla :D Och sen då Valle, hade hoppat ut och gick runt inne i storarummet. Så nu är jag trött. Ha ha.


Hamburgaren ser konstig ut, eftersom vi hade den i ugnen och inte stekte den.


Vi hade en liten annan bordsgäst.


Gick och la oss framför teven och Disa var nanig.


Glassbåt, mums!


Kladdkakorna som blev ALLDELES för stora ;)


En av mina favoriter, Anna Bergendahl


Pernilla Wahlgren
var skitbra och hade en riktig schlagerlåt.


Crocodile Dundee 2, favoritfilmserie!

Misslyckade macarooner

Igårkväll
Stefan kom hem från jobbet och jag hade den hemmagjorda pizzan klar. Var lite sur för att han inte kom in med en gång, utan han stod och snackade med farbror i kanske tio minuter innan han kom in. Pizzan hade redan stått ute ett tag innan och jag var skithungrig. Hade dukat och så med ju. Så kommer Stefan in. Och han hade köpt med sej en present. Nyaste numret av Amelia och man fick ett gratis ex av den nya tidningen S, som bara verkar handla om kungapret och så. Nu kunde jag ju inte vara arg på han nått mer :P

Anledning
Anledningen till detta var att han hade fått sin första lön! Och det var mycket mer än vad vi trodde! Och jag ska ju få 1 000 kr av dem - kanske lite tycker ni - men mycket för mej! Men det kommer jag bara få tills jag då får mitt jobbgaranti som är på 2 500 kr. Så efter maten, gick jag och beställde en hel del böcker på CDON.com som har bokrea. Det blev:
- Snabba Cash, 39 kr
- Aldrig fucka upp, 39 kr
- Stella & Sebastian, 39 kr
- Shutter Island, Patient 67, 39 kr
Och så skulle Nilla ha en skiva för 59 kr. Allting går på 244 kr, då frakten är inräknad. Inte alls farligt. Ska spara en hel del sen efter detta. Vill ju ha min lilla mops någon gång i mitt liv.

Bakade
Var inne på Bakfias blogg och hittade de där macaroonerna som jag alltid velat testa. Receptet var ganska långt och det var ganska många grejer att göra. Men jag skulle ändå prova. Det första jag gjorde fel på, var att ha i för lite mandel. 50 g ist för 150. Så allting sket sej där. Sen då gick väl nått snett efter det. Allting blev inte bra i alla fall. Så tyvärr blev det inga macarooner :( Men vitblockchoklad är gott att ät som det är ändå ^^.

Lördag
Igår åkte mamma och dem till Arlöv till våra bekanta för att kolla på deras revy. Så de kommer hem idag, men sen ska de iväg igen på kalas. Så vi är hemma ikväll med. Då ska jag baka en kladdkaka med vit choklad som topping. Får se om detta blir godare :)


Den såg MYCKET godare ut i verkligheten, tro mej.
Detta skulle bli macaroonerna... men hade för lite mandel så det sket sej.Del 1 - Möt Helena Puhakka

Hennes namn kanske ni känner igen från teveprogrammet Ensam mamma söker 2009. Men vem är hon egentligen? Nedan har jag skrapat ihop helt vanliga frågor. Det här är första delen av tre.

Hej Helena!
Berätta lite om dej själv!

- Oj lite om mig själv!! Svårt att veta vad jag ska säga... Jag är en gla´skit från dom värmlänska skogarna, som älskar livet. Som ni även vet så älskar jag att träna och gillar att hålla mig i trim.


Hur är det att bo i en liten stad som Karlskoga?

- Det är helt okej att bo i en liten stad, risken när man varit med i TV är väl att alla pratar rätt friskt. Osanningar o sånt tjafs blir lätt i en liten stad. Men Karlskoga är en fin stad i övrigt som jag verkligen tycker att folk ska besöka, särskilt på sommaren!


Vad gör du helst en lördagskväll?

- En Lördagkväll, ja va gör jag helst? Om jag har barnen så sitter vi hemma och myser med film o godis. Om jag är själv hemma med Oscar, så är det också mys, ta vara på ensamtiden med honom. Men visst gillar jag att gå ut och dansa ibland med mina otroliga vänner!! Dom är bäst!!

Har du några skönhetstips?

- Alltså jag är ingen skönhetsdrottning... Men jag säger så här, sminka dig inte för mycket.


Känner du att du är en bra förebild för dina barn?

- Jag hoppas att jag är en bra förebild för mina barn, men det är inte jag rätt person att säga!


Har du själv några förebilder?

- Min förebild är min mamma, jag vill också bli så härlig som hon när jag blir 70. Hon ser verkligen inte ut som 70 år.


Vad har du för favoritfilmer?

- Jag gillar komedier, kanske för att jag älskar att skratta. Bröllopsfotografen är ju en klockren film som verkligen speglar småstadslivet.


Vad lyssnar du på för musik?

- Jag gillar mycket olika musikstilar. Så radion går varm hemma. Eftersom det är så blandad kompott där.


Vad gick du för linje på gymnasiet?

- Jag gick handel & kontor, två år var linjen då. Ni vet att jag är ju så gammal så därför kort linje. *ler*

Hur var du i skolan?

- Hur jag var i skolan? *ler* Fortfarande en glad skit, men jag var inte stöddig eller så. Jag var nog rätt snäll och oskyldig i skolan. Men lärarna kommer ihåg mig som glad och pratig.... *asg*

Vad hade du för drömyrke som ung?
- Ja du, jag ville nog bli frisör som många andra småflickor. Men efter att jag praktiserat i en butik när jag gick i 8:an, så bestämde jag mig för att jag skulle jobba i affär eller på kontor. Nu har jag ju mitt drömyrke kan man säga. KANON är det verkligen!!

Är det viktigt för dej att dina barn ha bra betyg?
- Viktigt o viktigt
, men som mamma blir man mer stolt om det går bra för barnen i skolan. Det viktigaste är nog att dom klarar alla uppgifter, sedan är det väl ett roligt plus om dom får toppbetyg.

Hur är det att ha fyra barn i olika åldrar?
Mycket tonårsuppror? Har de alla olika intressen?

- Ibland är det rätt intressant att vara
mamma till tonårspojkar. Men jag måste säga att det är en otroligt häftig känsla att ha en son som fyller 18 år till sommaren. Eftersom jag själv känner mig ung i sinnet. Tonårsuppror vet jag inte om jag har varit med om, men tonåringar har väl svårt att förstå ibland att dom faktiskt fortfarande är barn. Jag älskar att vara mamma och alla mina barn har olika humör och är verkligen olika personer. Joacim gillar att styrketräna, Simon spelar fotboll, Julia gillar att hänga med polare och Tindra gillar sitt simhopp.

Till sista frågan i den första delen:
Har du några visdomsord som du brukar leva efter?

- Jag brukar alltid säga. Fånga dagen!! Du lever bara en gång, så ta vara på livet. Imorgon kan det vara försent!!Bilden tagen från Helens blogg