Tillsammans är vi starka ♥


Jag har väl aldrig riktigt brytt mig om eller tillhört ett visst parti. Jag gillar miljöfrågorna eftersom det är stor just nu och framförallt HBTQ frågorna. Fastnade därför av detta som Gudrun säger för sitt parti.
När vi är i kärlek, vinner vi över hatet ♥ Lägg mer energi på kärleken och på att jobba och älska dig själv och alla andra än att förstöra gemenskapen som finns inom oss alla.
Hur kan det bli bättre än såhär?

Vallarna ♥

Igår
Var det dags för mammas födelsedagspresent. I år hade hon önskat sig en upplevelse. Därför blev det Vallarna och Brännvin i Kikar'n. Ni som inte tidigare varit på Vallarna ska definitivt göra detta någon gång. Det är en sak att se det på teve, men en helt annan att uppleva det på riktigt. Det är två helt skilda saker.
 
Upplevelserestaurang
Innan föreställningen vid halv åtta hade vi bokat bord inne på Vallarnas Upplevelserestaurang som låg precis bredvid teatern. De hade ställt upp ett stort tält och dukat jättefint och hade gjort det som Kungliga Svenska Postverkets Restaurang. Så Dag-Otto (den kanske mest kända rollfiguren i Stefan & Krister gänget efter Birger och de andra godingarna från förr) var en stor och självklar del i det hela. Alla servitriser/servitörer hade brevbäraruniformer på sig från förr. Kulisser från tidigare uppsättningar fanns där, exempel från Pang på pensionatet.
 
Maten
Man kunde väjlja på fisk, kött och vegetariskt. Vi hade redan förbeställt maten och skulle ha en tvårättersmiddag. Jag tog vegetariskt, medan de andra tog kött och fisk. Min var följande:
Förrätt: olika betor, ruccola, balsamico och ädelost
Varmrätt: soltorkad och parmesanpaj, ugnsbakad rösti, chilibearnaise och ugnsbakade primörer.
Det var riktigt gott! Till efterrätt tog vi en varsin chokladfondant med grädde, hallonsås och lime. Mm...
 
Föreställningen
Vi satt på rad 21 och såg väldigt bra. Köpte popcorn och jag tog en cider medan de andra tog öl. Köpte även ett programblad som jag alltid gör när man är iväg på något.
Föreställningen var riktigt rolig! Som sagt en helt egen upplevelse i sig alltihopa. Man skrattade så man fick ont i magen i vissa delar. Tycker dem alltid levererar. Riktigt roligt med att se Dag-Otto då han tidigare inte varit med när vi var där.
När mammas 55årsfest var hade hennes kusin skojat om att hon skulle göra något när hon skulle till Vallarna veckan innan oss. Och visst gjorde hon de. När föreställningen var slut hade Siw en hälsning till just mamma från sin kusin. Riktigt roligt att dem gjorde de där. Som ett födelsedagsfirande på nytt :)
 
Hade en fantastisk kväll med nästan hela familjen  ♥ Tvillingsystern fick vara hemma då hon är höggravid.