gallsten - del 5

Sista delen!
Jag hörde mammas röster och sakta, men säkert vaknade jag. Usch vad trött jag var! Mamma satt bredvid mej och jag märkte att jag hade en sådan slang som man alltid ser på teven att folk har. Alltså jag var sååå lullig. Ni anar inte. Jag tyckte att det var sååå coolt att ha en slang i näsan ^^. Jag vaknade, somnade, vaknade, somnade. Jag vaknade vid sex tiden och sov till halv tio. Bakom mej stod en sådan där EKG-mätare. Det tyckte jag också var hur coolt som helst. Ha ha. Frågade mamma "har jag fått ballonger på mitt rum nu?" mamma bara skrattade.

Vi kom upp till rummet
Och nattpasset kom in till mej och sa att de kommer in ungefär var tredje timme för att ge mej nytt smärtstillande. Mamma la sig och jag med. Var hur trött som helst. Mamma sa att jag hade opererats i sex timmar och haft hela 8 stycken gallstenar i mej.... wow.

Nu tror man att man ska få vila någon dag
Men nehej, här ska man upp och röra sej så fort som möjligt. Allt för att inte få blodproppar och sånt. Och jag skulle börja äta. Jag var inte alls på humör för att upp och gå. Det gjorde skitont. På kvällen kom pappa och systrarna. Dagen innan hade jag fått min älsklingsfilm She´s the man med Amanda Bynes. Bara för att jag är duktig, sa hon :) hihi. Sen när pappa och systrarna skulle hem, började jag gråta. Jag ville ju också hem.

Innan jag opererades
Fick jag komma upp en våning, för att ta igen skolan. Jag låg efter en del och de hade en skola på våningen ovan. Ja, ingen riktigt, utan en stödskola på sjukhuset. Jag var med en snäll kvinna som hjälpte mej mycket. Hade kontakt med skolan också. Synd bara att de inte brydde sej mer. Lite fler tråkigheter, men det behöver vi inte gå in på.

Vid helgen fick jag komma hem
Pappa kom och hämtade oss. Vi körde och handlade på City Gross och jag fick sitta fram. Jag kände mej höggravid. De hade ju pumpat in en massa luft i min magen och det var det som gjorde så ont. Och såren då såklart. Sen körde vi hem till min moster för hon fyllde 40. Bara jag från kusinerna som var där. Alla mina tre mostrar och morfar och då min mosters familj. Jag fick massa presenter och jag min moster ett påskägg med godis i.

När jag kom hem kom fler bekanta dit
Nämligen Hallbergs. De hade med sig blommor och presenter. Jag fick ett fint halsband av Nicco och Niklas med noter och en liten ram med Johan Glans i. Hi hi. Sen fikade vi och hade det gött.

Åkte tillbaka på kontroll
Allt var åkej och jag hade då en slang inopererad som jag skulle ha i tre veckor kvar. Då när jag skulle ta ut den, skulle de gå genom munnen. Jag fick lugnande, men jag hostade och hostade och kräktes under hela processen. Sprängde en del kärl i ögonen, men det gick över efter någon vecka.

Nu
Idag är jag frisk och jag har bara fem ärr på magen, de gjorde såkallade titthål. De kommer alltid att påminna mej om den tiden.

1 aly:

skriven

Kommentera här: