sockerkaka i dopp
Ingredienser:
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Välj smaksättning eller fyll en smord och bröad sockerkaksform.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Källa på grundreceptet hittar du på recept.nu
När du låtit sockerkakan svalna, så börjar vi att göra chokladsåsen.
Ingredienser:
1 dl kakao
1 dl socker
1 dl grädde
Blanda ihop alla ingredienser och håll den på plattan.
Skär sockerkakan i kuber och doppar dem i chokladen så att hela kakan blir täckt.
Garnera med strössel eller något annat fint :) Sätt in i kylen så att det stelnar.
KLART :)
VECKANS BLOGG
Anna
skriven
Låter gott, de får man testa :)